You are herewin10

win10


Getting Windows 10 to Install Using qemu and kvm

I use a lot of different VMs for testing software and running one-off programs. My setup is a 16GB Dell Precision Laptop with an i7 quad core running Ubuntu (really "Elementary OS" which is based on Ubuntu, but eOS has a super-slick desktop that I really like) and a 1TB SSD. I use kvm to host my various VMs which include versions of Ubuntu, Windows 7, etc. When I get around to it, I'll switch to Docker or Rocket and use the container model, but for now it was just easier to build (or clone) a tiny VM when I need it.

I've been using this VM setup for a while and it worked fine with WinXP, Win7, Ubuntu, etc, but when I wanted to copy my Win7 image and upgrade to Win10, I faced a LOT of frustration. All the combinations of configuration on the KVM panel failed to get past the 0xc1900101-0x30018 error and the "The installation failed in the SAFE_OS phase with an error during BOOT operation. 0xC1900101 – 0x20017" error I would get. The Win10 upgrade would fail and I'd be back to starting over.

I tried a bunch of suggestions (mostly change my video card, change my disk interface from IDE to SATA or SATA to SCSI or... etc.), but none of those things helped.

I finally figured it out after reading about similar problems with KVM and Windows 8.1 upgrades to Win 10...

Did this help you? You can help me!


Did you find this information helpful? You can help me back by linking to this page, purchasing from my sponsors, or posting a comment!


+One me on Google:


Follow me on twitter: http://twitter.com/mojocode









Affiliation Badges